Vinnarna i ARK56 fototävling är klara!

2019-10-30 Nyhet

Bland 56 fantastiska bidrag valde juryn ut 10 finalister och efter sluten omröstning – har vi 3 vinnare!

Uppgiften:"Hur känns det att vara ute längs ARK56 i Blekinge Arkipelag? Ta en bild som visar det så kan du vinna en dagshyra av kajaker för två personer hos Paddelkompaniet, en valfri hembakt fika för 2 på caféet Hemgjort, eller entré för 5 personer på Barnens Gård!"

(Vi valde dock att byta fika på kafé Hemgjort mot lunch på Äggaboden eftersom kafé Hemgjort stängt för säsongen.)

I juryns diskussioner utgick vi från uppgiften och lutade oss i tolkningen av den också på vår vision – vilken känsla vi förmedla till dig som upplever ARK56 och Blekinge Arkipelag. Det äkta, den väckta nyfikenheten, det stora i utmaningen och det lilla i närheten. Känslan av att möta såväl ödsliga klippor som myllrande historia. Allt det som gör att man vill berätta om ARK56 och Blekinge Arkipelag för hela världen.

Och vi tyckte vi hittade det allra mest i tre bilder.

Vinnarbidraget postades av Camilla Callenmark Photography (@camillacallenmarkphotography).

Juryns motivering: Bilden fångar det lugn man känner en kväll i Blekinge Arkipelag, betraktande ljusspelet på klippor och vatten när solen går ner mellan öarna. Man kan nästan känna den varma kvällsluften svepa in över solljumma klippor och höra fåglarnas kvällssång i trädtopparna. En perfekt stund att smälta dagen och njuta av morgondagens möjligheter.

Valt pris: Inträde för 5 personer på Barnens Gård.

Du hittar vinnarbidraget på Instagram här.

Bidraget som landade på andra plats postades av Ola Berg (@vignezbetong).

Juryns motivering: Att sova i naturen är alltid en upplevelse, och den här bilden fångar hur fantastisk den upplevelsen kan bli i Blekinge Arkipelag – med det lugna vattnet och en klar himmel utanför tältöppningen, och en ny dag av upplevelser till havs eller på land som väntar. Man hör prasslet av tältduken och kvällströtta vågor som slår mot stranden när havet lägger sig.

Valt pris: Kajakhyra för 2 personer under en dag hos Paddelkompaniet.

Olas bidrag hittar du här.

Bidraget som tog hem tredjepriset postades av Sonia, eller "Mamma’s School", (@mammasschool).

Juryns motivering: Bilden illustrerar väl och väcker känslan av en sommardag i Blekinge Arkipelag – med vildvuxen vass som prasslar i vinden och vågor som kluckar under solljumma bryggplankor. Kanske soltorkar du efter ett bad, ska lägga i kajaken, eller har bara pausat din vandring för att njuta av lugnet..

Valt pris: Lunch för 2 personer på Äggaboden.

Bidraget från Mamma’s School hittar du här.

Du hittar också vinnarbidragen regrammade på vårt konto – och det följer du så klart redan?

Till alla som deltog vill vi rikta ett stort tack, det är underbart att se hur ni upplever och uppskattar ARK56 och Blekinge Arkipelag!

/Team ARK56

Läs originalartikeln i appen eller planeringsverktyget online. Där kan du klicka dig fram till mer information om relaterade platser, leder och annat, och hitta till dem i en karta.