Upptäck Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona på kajak – guidad tur under Världsarvsfestivalen 27 – 29 oktober 2023

2023-10-04 Nyhet

Det bästa sättet att utforska världsarvet Karlskrona är från sjösidan.

Att paddla i Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona är unikt av flera skäl. För det första är Karlskrona en av de få städerna i världen som är utnämnd till Världsarv av UNESCO på grund av dess unika planering och arkitektur. Att paddla längs stadens vattenkanaler ger en unik upplevelse av stadens historia och kultur. Dessutom är Karlskrona omgiven av vacker natur och havsutsikt som också kan upplevas från kanalen.

En bra startplats för turen är på Fisktorget som är en gammal marknadsplats för de civila under stadens uppväxt i slutet av 1600-talet. Där finns det en bra kajakbryggaäven möjlighet att hyra kajak 24 timmar om dagen med en obemannad automatstation. Boka direkt i ARK56 app här.

Beroende på din kunskapsnivå kan du sedan sammanställa din egen paddeltur runt några av de 33 öar som utgör världsarvsstaden Karlskrona. Brändaholm, Sveriges mest kända koloniträdgårdsområde, Pulverhuset på Ljungskär och den gamla fiskmarknaden är några av sevärdheterna i Världsarvet.

Om du är nybörjare välj gärna ARK56s mindre Trossörundaneller den stora Karlskronarunda som är skyddade till stora delar.

Du som har erfarenhet och koll på vädret kan även ta dig utanför Karlskronas skyddade stadskärna till exempel till befästningstornen Godnatt. Tänk dock på att håller dig väl utanför den militära skyddsområde vid Örlogshamnen och ha koll på skyltarna.

Läs mer om Världsarvet i denna artikel.

Maxa upplevelsen med hjälp av en kajakguide

Våra guideföretag i ARK56 företagsnätverk kan hjälpa till att ge en djupare förståelse för stadens historia och sevärdheter. Guiden kan peka ut och berätta om de historiska byggnaderna längs kanalerna, som Brändaholm, Marinmuseum och Karlskronas kruthus. Dessutom kan guiden också hjälpa till att identifiera och beskriva de olika marina djurarter som kan ses från kanoten.

Mer information om Arkipelag kajaks guidade tur runt Världsarvet hittar ni här. Han erbjuder även presentkort.

Även Karlskrona Kajak erbjuder guidade Värlsdsturer, mer info här

ERBJUDANDE UNDER VÄRLDSARVSFESTIVALEN

Karlskrona firar 25-års jubileum som världsarvsstad! Arkipelag kajak kommer därför erbjuda den unika guidade kajakturen "Världsarvsstaden" för ett rabatterat pris under veckan! Den 27 -29 oktober 2023 erbjuds en fantastisk 3 timmars guidad tur med paddling och vandring runt Världsarvet kl 15-18. Turen är även lämpad för nybörjare och kajakhyran ingår, totalt bara 299 kr! Mer information och bokning här eller via info@arkipelagkajak.se

Lär mer om Världsarvsfestivalen här.

Läs originalartikeln i appen eller planeringsverktyget online. Där kan du klicka dig fram till mer information om relaterade platser, leder och annat, och hitta till dem i en karta.