Ta båten till Trummenäs och upptäck den östra delen av biosfärområdet

2022-12-15 Nyhet

Nu kan man ta sig på vattnet till östra delen av biosfärområde året runt!

Att bo på Trummenäs och snabbt kunna ta sig till centrala Karlskrona är något som har efterfrågats. Trummenäspendeln kommer att köra året runt med start torsdagen den 1 september 2022. Det blir turer på morgonen och eftermiddagen. För den som vill går det att ta med sig cykel ombord, samt plats för en rullstol.

Om du tar cykeln med på båten från Karlskrona till Trummenäs kan du lätt ansluta till ARK56 cykelleden och utforska sedan till exempel Torhamns Udde Naturreservat eller vandringsrunda Stora Rom på foten.

Men det finns mer att upptäcka! Under höst, vinter och vår kör Blekingetrafiken linjetrafik till några av de största öarna i Blekinge. Förutom Trummenäspendeln har vi åretrunttrafik med Hasslöpendeln, Sturköpendeln och mellan Nogersund – Hanö, samt Yttre Park – Stenshamn. Under sommaren utökar vi skärgårdstrafiken med flera turer och destinationer.

OBS: Båten kör bara veckodagar, inga helger.

Så här reser du med Trummenäspendeln

Trummenäspendeln är som en buss, fast på vatten. Biljetter köps i Blekingetrafikens app. Det går också att åka med resekort och skolbiljett eller betala med Swish eller betalkort ombord. Två barn under 7 år åker gratis i sällskap med en resenär med vuxenbiljett. Barnpris gäller mellan 7–19 år.

Läs originalartikeln i appen eller planeringsverktyget online. Där kan du klicka dig fram till mer information om relaterade platser, leder och annat, och hitta till dem i en karta.

Tidtabell/ timetable