Orientering för hela familjen – premiär för hitta-ut vid Långfredagen 2024!

2024-03-28 Nyhet

Letar du efter ett roligt sätt att ta hela familjen ut i naturen? Då ska du testa "Hitta-ut" – ett populärt friskvårdsprojekt med orienteringskarta och app som finns på många olika platser runt om i Sverige.

Många av Hitta-ut platserna är nära eller längs ARK56. Du kan alltså kombinera en fin vandring eller cykeltur med äventyrskänslan som Hitta-ut erbjuder.

Med kartans hjälp letar du dig fram till olika checkpoints som ute i terrängen markeras med en Hittaut-stolpe. Varje checkpoint har en kod som du kan registrera digitalt. Olika checkpoints har olika svårighetsgrad och flera är tillgänglighetsanpassade och kan nås med rullstol, barnvagn, permobil, rullator eller cykel. Detta gör att Hittaut passar de flesta. Hittaut pågår från april till och med första veckan i november 2024. Sammanlagt närmare 200 checkpoints finns att upptäcka i våra vackra närområden.

Premiär vid Långfredagen

Den 29 mars kl 00:00 är det premiär för Hittaut och aktuella checkpoints för Karlshamns kommun finns att hitta i appen "Hittaut" som kan laddas ner via App Store eller Google Play.

Den tryckta kartan levereras i mitten av april, se utlämningsställen nedan. Därefter levereras den till hushållen i Karlshamns kommun.

Mer information hittar du här.

Läs originalartikeln i appen eller planeringsverktyget online. Där kan du klicka dig fram till mer information om relaterade platser, leder och annat, och hitta till dem i en karta.