Hyr din kajak idag – nu finns det kajakuthyrning vid 24 platser i Blekinge Arkipelag längs ARK56

2023-06-28 Nyhet

Blekinge Arkipelag är en av Sveriges bästa destinationer för kajakpaddling. Och nu är det lätt som en plätt att hyra en kajak och ta sig ut längs ARK56s kajakleder.

Totalt finns det nu kajakuthyrning vid 24 platser. Du hittar dem i kartan nedan eller när du söker i appen efter den nya kategorin "kajakuthyrning".

De flesta ställena kan du även boka direkt i ARK56 app eller via Gokaya bokningsplattformen GoKaya | sök-uthyrare. Vid några platser är det även möjligt att hyra kajaken när som helst, varför inte mitt på natt i månskenet, via obemannade kajakautomater.

Nya ställen 2023

Nytt för i år är kajakuthyrning vid navet Hasslö vid Vindhaga Camping och vid navet Ekenäs via Blekinge Surf. I Karlskrona kan man nu utgå från Wamöparken och hyr sin kajak via Arkipelag kajak. I Stumholmskanalen i Karlskrona med en Kayakomat. Och vid Norje Boke finns nu också en obemannad kajakstation som drivs av Seasick.

Med fler än 30 mil sammanhängande kajakled, 24 uthyrningsplatser och över tusen öar är vi nog kanske inte bara bästa kajakdestination i Sverige, men kanske i hela världen. 🙂

Läs originalartikeln i appen eller planeringsverktyget online. Där kan du klicka dig fram till mer information om relaterade platser, leder och annat, och hitta till dem i en karta.