Tips på Guider och företag som hyr ut kajak, kanot eller SUP.

2021-06-18 Inspiration

ARK56 olika leder går att utforska på egen hand, oavsett om du paddlar, vandrar, seglar eller cyklar. Med appen i din mobil, kan du se alla leder, guider, rastplatser och besöksmål som erbjuder mat eller boende på ett enkelt sätt och alltid nära till hands. När man ska paddla eller vara på vattnet, kan det vara värt att ha med en guide på turen. Det är både nyttigt och ett roligt sätt att få till sig kännedom om det lokala och unika just i området, samt praktiska tips för att förbättra sin teknik eller känna sig mer hemma i vattnet.

Inom ARK56 finns det också flera företag och guider som hyr ut utrustning och färdmedel som kajak, kanot eller SUP och erbjuder paket med olika valmöjligheter beroende på om du är nybörjare eller erfaren, vill vara ute i några timmar eller flera dagar.

Guider

Sydsvenska äventyr

Erbjuder guidade turer med havskajak, forskajak, klippklättring, grottklättring, gruppaktiviteter mm över hela Blekinge. SydsvenskaÄventyr – ARK56 – Blekinges länkade kustleder | Naturkartan

Utveckling & äventyr

Ta del av guidade turer med aktiviteter och äventyr. Arrangemangen genomförs både som kvällsturer, dagsturer och 2 dagstur med tält/vindskydd övernattning. I samtliga arrangemang ingår förstklassig utrustning, samtliga måltider samt ledning/guidning av aktiviteter ledda av erfaren guide. Utveckling o Äventyr | Upplevelser – Äventyr – Utmaning – Teambuilding (utvecklingoaventyr.se)

Nature By Andreas

Nature By Andreas anordnar allt från guidade vandringar, paddlingar, after work vid öppen eld, övernattningar och äventyr på hemmaplan och mer. Outdoor-After work, guidade vandringar, ledarskap & grupputveckling (naturebyandreas.se)

Uthyrning

Paddelkompaniet

Hyr ut både kanot och havskajak samt erbjuder flera olika paket Paddelkompaniet

Svalemåla Stugby

Hyr ut singelkajak, dubbelkajak, fiskekajak samt SUP-brädor. www.svalemala.se

SUP66

Guidar och hyr ut både kajak och Sup. Sup66 – Slättanäs havspaddling (airkayaks.se)

Blekinge Outdoor

Hyr ut kajak, cyklar, fiskeutrustning samt har ett antal paket. https://www.blekingeoutdoor.se/

Karlskrona Kajak

Försäljning och uthyrning av kajaker, SUP och tillbehör, guidade turer och utbildningar. Finns bland annat på Sturkö, Hästö, Skönstavik. https://karlskronakajak.se/

Verkö Kajak

Följ med på guidade paddelturer, allt från prova på kvällsturer till dagsturer. Kombinera guidade turer eller hyr kajak utan guide och avsluta med bastu och kanske bo sjönära hos någon av våra samarbetspartners. https://www.verkokajak.se/

Nytäppet Kajak

Erbjuder möjligheter att hyra kajaker samt att gå olika kurser i Karlshamns skärgård. https://nytappet.se/havskajak/

Detta var bara ett urval av alla företag och guider som finns kopplade till ARK56. Ladda ner appen och sök efter det du behöver för att få den bästa outdoorupplevelsen i Blekinge.

Du är här nu!

ARK56 – Länkande kustleder i ett UNESCO biosfärområde

Läs originalartikeln i appen eller planeringsverktyget online. Där kan du klicka dig fram till mer information om relaterade platser, leder och annat, och hitta till dem i en karta.