Fika längs Blekingeleden – fem kaféer att längta till

2021-05-20 Inspiration

Även om få saker slår nykokt kokkaffe som tillagats över öppen eld så är tilltugget minst lika viktigt. På flera håll längs Blekingeleden kan man kombinera riktigt bra vandring med enastående kafébesök. Börja vandringen med ett kaffestopp på en uteservering, köp med dig färdkost för att äta längs vägen eller avsluta dagen med en frasig våffla.

Ritz Conditori i Sölvesborg.

Mitt på Stortorget i medeltidsstaden Sölvesborg ligger populära Ritz Kafé som med sina goda surdegsbröd och fantastiska kakor blivit en riktig magnet i Sölvesborg. Sitt ner på uteserveringen eller köp med dig godsaker ut i naturen.

Mormors Bakeri, Nötabråne (Långasjönäs/Karlshamn).

Det pittoreska kaféet i minst lika mysiga Nötabråne, bara en kort avstickare från Blekingeleden serverar både frukost, lunch och middag vid sidan om hembakta kakor och smarriga våfflor.

Mormors Bakeri. Foto: Niklas Kämpargård

Mormors Bakeri. Foto: Niklas Kämpargård

Pensionat Järnavik, Järnavik.

Just där strandängarna övergår i hav hittar du Pensionat Järnavik som erbjuder ett härligt boende med utsikt över viken och ängarna däromkring. Njut av en utelunch på hamnkrogen eller svalka dig i skuggan med en glass i handen. Det finns dessutom riktigt goda våfflor.

Kafé Mandeltårtan, Ronneby Brunnspark.

På mysiga kafé Mandeltårtan på andra sidan Ronnebyån mitt över Brunnshallarna kan du skämma bort dig själv med goda kakor och magisk mandeltårta. På helgerna kan man dessutom köpa med sig en frukostpåse.

Café Sött & Salt, Kristianopel.

Njut av östra skärgårdens mysiga miljöer i Kristianopel. Bortsett från populära räkmackor, sallader och söta godsaker kan man också köpa glass och våfflor och njuta av havets närhet och båtlivet i hamnen.

Café Sött & Salt. Foto: Niklas Kämpargård

Läs originalartikeln i appen eller planeringsverktyget online. Där kan du klicka dig fram till mer information om relaterade platser, leder och annat, och hitta till dem i en karta.