ARK56 – Länkade kustleder i ett Unesco biosfärområde

2019-05-04 Inspiration

ARK56

ARK56 är ett nätverk av leder för kajak, cykling och vandring som tar dig genom biosfärområdet Blekinge Arkipelag.

Slingrande grusvägar, lugna vikar, öde öar och öppet hav – ARK56 tar dig genom Blekinges skärgård, längs med och på dess underbara vatten.

Du väljer själv om du vill uppleva natur och kultur till fots, med cykel, i kajak eller med båt. 13 nav knyter samman lederna och erbjuder mat, boende och upplevelser.
Naven är bra platser att börja eller avsluta ditt utforskande av Blekinge Arkipelag – eller för att byta färdsätt. Vila upp dig på kollektivtrafik eller med vacker vy på en skärgårdsbåt, eller hyr en kajak eller cykel och fortsätt ditt äventyr – på land eller till sjöss.

Naven och lederna hittar du i appen eller på kartan online.

ARK56 leder genom biosfärområdet Blekinge Arkipelag – utsett av UNESCO som modellområde för hållbar utveckling av sina unika natur- och kulturvärden i samspel. För dig som kommer hit innebär det varierade upplevelser i oexploaterad natur och välbevarade kulturlandskap. Välkommen till Blekinge Arkipelag, ARK56 visar dig runt!

/Team ARK56

PS. Följ oss på Facebook eller Instagram – eller fyll i din mailadress på ARK56.se för att få våra nyhetsbrev!

Läs originalartikeln i appen eller planeringsverktyget online. Där kan du klicka dig fram till mer information om relaterade platser, leder och annat, och hitta till dem i en karta.